Meer dan ooit kan er tegenwoordig worden vastgesteld dat het van cruciaal belang is om je woning zo optimaal mogelijk te isoleren. Dit geldt voor menig aantal verschillende onderdelen. In het verleden kwam de focus wat dit betreft vooral te liggen op het dak. Tegenwoordig beseffen we echter zeer goed dat er een groot gedeelte van de warme lucht uit de woning verloren gaat aan de grond of de vloer. Is er in jouw woning sprake van een kruipruimte? Dan doe je er bijgevolg goed aan om deze te laten isoleren. Wil je graag meer te weten komen over de plaatsing van kruipruimte isolatie? Dan is het zeker de moeite waard om ook de onderstaande informatie nog verder door te nemen.
Hoe kan je een kruipruimte isoleren?
Wil je graag kruipruimte isolatie (laten) plaatsen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je dit op twee verschillende manieren kan doen. Om te beginnen is het zo dat je de keuze kan maken om de vloer te isoleren. Daarnaast is het echter ook een mogelijkheid om bodemisolatie te voorzien. Voor welke van deze twee opties jij gaat kiezen is volledig afhankelijk van niet alleen de situatie in kwestie, maar ook van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Het is dan ook altijd zeer interessant om je even grondig te verdiepen in de voor- en nadelen van de beide opties.
Kan je ook in een vochtige kruipruimte isolatie plaatsen?
Kruipruimte isolatie voorzien hoeft dus in de praktijk eigenlijk niet zo’n groot probleem te betekenen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er kan worden vastgesteld dat er in menig aantal woningen sprake is van een vochtige kruipruimte. Wanneer dat het geval is stellen veel mensen zich (terecht) de vraag of ze wel nog over de mogelijkheid beschikken om die ruimte te isoleren of niet.
Het antwoord op bovenstaande vraag is dat je zeker kruipruimte isolatie kan toepassen wanneer de kruipruimte vochtig is. Dit gezegd hebbende zijn er in deze situatie wel een aantal verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Het gaat hierbij meer bepaald om de volgende:
- Voorzie een bodemfolie;
- Combineer vloerisolatie met bodemisolatie of een bodemfolie;
- Zorg voor een goede ventilatie van de kruipruimte;
Wanneer je voldoende aandacht weet te besteden aan de hierboven aangehaalde aandachtspunten zal je tot de vaststelling komen dat het voorzien van isolatie in de kruipruimte, ook wanneer deze vochtig is, in principe geen enkel probleem hoeft te betekenen, integendeel.
Hoeveel kost kruipruimte isolatie plaatsen?
De kosten waar je rekening mee moet houden bij kruipruimte isolatie plaatsen zijn in de praktijk sterk afhankelijk van het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat EPS-isolatieplaten één van de meest voordelige opties zijn. Je zou er echter evenwel ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van bijvoorbeeld glaswol of rotswol. Let wel op, het type isolatiemateriaal waar je al dan niet gebruik van kan maken in jouw kruipruimte wordt uiteraard altijd (mee) bepaald door de ruimte die ervoor handen is. Naast kruipruimte isolatie is vloerisolatie ook zeer duurzaam.